Cupcake Atölyesi

 

Çekici bir etkinliği sizlerle buluşturuyoruz:

14 Aralık’ta bir “Cupcake Atölyesi” yapmışız ki gelemeyenler pişmanlıktan hala ağlıyor. Bir yanda müziğimiz, diğer yanda keklerimiz, mutfak bizim mutfak, şef de taze bir gastronot… Cupcake atolyemiz oldu size doyasıya eğlenmeli, çok lezzetli bir pazartesi akşam çılgınlığı! Gelelim atölyemizde hazırladığımız tarife:


Önce keklerimizi çırparak başladık. 2 yumurtaşekerle beyaz ve bol köpüklü olana kadar çırptık. Sonra içine

  • yarım su bardağı fındık yağı,
  • yarım su bardağı yoğurt,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket de vanilin

ekleyip tahta kaşıkla karıştırdık. Bu tarifi 2 kere uygulayıp birini vanilyalı, diğerine de 50 gr kakao ekleyerek kakaolu yaptık. Kakaoluyu normal boy cupcake kalıplarına, vanilyalıyı da çok sevimli, tek lokmalık mini cupcake kalıplarına döktük. Pişirme aşamasında ise normal boyutta olan kakaolular için 180°C’ta 20 dk, mini vanilyalılar için ise yine aynı derecede 12-15 dk yeterli oldu. 

IMG_0372

Bir yandan kek hamuru hazırlandı, diğer yanda da cikolatalı dolgu pişirildi. 250 ml sütle 7 tatlı kaşığı kadar şekeri kaynatıp içerisine 4 tatlı kaşığı nişastayı alıştıra alıştıra, yavaşça ekledik. Sonra ise kilit parçalar bu karışımda yerini aldı: 1 tatlı kaşığı kakao ve yarım çubuk vanilya. Gastronotlarımızın yetenekli elleri sayesinde müthiş homojen bir dolgu yaptık. Bu kıvamı tutturmak her baba yiğidin harcı değildir :). 

IMG_0374

Çıkan keklerin soğuyunca içini oyduk ki dolgumuzu koyabilelim. Çikolatalı kekleri Nutellayla vanilyalı kekleri çikolatalı dolguyla bir güzel doldurduk. Tek eksik frosting mi kaldı sanki? O zaman haydi frosting hazırlamaya!

  • 160 gr tereyağı,
  • 60 ml süt,
  • 250 gr pudra şekerini

homojen olana kadar çırpıp ağızda eriyen müthiş bi frosting yaptık. Sade frostingi Nutella dolgulu çikolatalı kekler için fındıkla, çikolata dolgulu vanilyalı kekler için de bisküvi kırıklarıyla birleştirdik. 
Şimdi geldik en eğlenceli kısma: Hazırlanan frostingleri sıkma torbası kullanarak cupcakelerimizin üstüne bir güzel yerleştirmek. Krema poşeti sırayla herkesi gezerken gelen “Bak bu oldu galiba..” sesleri gerçekten çok keyif vericiydi.

IMG_0382

Keklerimiz tamam olunca, artık tatlı krizinden mi enerji patlamasından mı anlayamadık ama, atölyeden sonra dev bir yeme partisi yaptık. Mutfakta Rennie bulundurma fikirleri konuşuluyordu diyeyim siz anlayın.

Çok lezzetli, bol eğlenmeli, kek hamuru ve krema sıyırmalı; yani tam anlamıyla bir cupcake atolyesi yaptık. Tüm katılımcılarımızın ellerine sağlık!

IMG_0388

IMG_0370

 

 

 

 

 

 

 

 

Yağmur Balabanlı

Leave a Comment