Anıl’ın Mutfağı : Kartoffel Auflauf

Kartoffel : 

  • (Almanca) patates

Hafta sonu yaklaşıyor, arkadaşlarla toplanmak için keyifli planlar yapıldı bile. Öğrenci evindesiniz, karnınız acıktı, mutfakta da patates ve kaşar peynirinizden başka bir şeyiniz kalmamış. Koşun ve marketten iki paket krema alın, sizin için Alman mutfağından mükemmel bir tarifimiz var!

  1. 4 adet büyükçe patatesi soyun, ince dilimler halinde doğrayıp hafifçe yağlanmış fırın tepsisine kat kat olacak şekilde dizin.
  2. Patateslerin üzerine kremayı dökün,burada koyacağınız krema miktarı tercihinize kalmış 1-1.5 paket krema yeterli ancak damağnızda daha yumuşak bir doku kalmasını istiyorsanız iki paketi birden koyuverin 🙂 .
  3. kremayabulama  Patateslerin her tarafının kremayla kaplandığına emin olun, bunun için ellerinizle patatesleri iyice ters yüz edebilirsiniz.malzemeler
  4. Dilediğiniz miktarda kaşar peynirini bir güzel rendeleyin (8-10 kişi için bir büyük paketin yarısını rendeledik). Patateslerin üzerini örtecek şekilde tutam tutam alıp serpiştirin.

kaşarlanırken              kaşarlıhali

 

 

5.  200 ºC fırında 20 dakika sürede pişirmeye bırakın, yalnız patatesleriniz sertse inatçı olabiliyorlar, biz yarım saatten fazla pişirmek durumunda kaldık, burada önemli olan fırını sıkça kontrol etmeniz.

fırın      Yemeğin PÜF Noktası: En üst katmanda yer alan kaşar peynirinin fırının ısısını doğrudan alıp yanmaması için uzun bir parça alüminyum folyo kesip yemeğin üzerini örtüp üzerine çatalın ucuyla minik delikler açabilirsiniz.

6. Fırından çıkardığınız patateslerin bir ucunu hafifçe bıçağınızla kesin, kolayca kesebildiyseniz servise hazırsınız demektir 😀

7. Mis gibi Kartoffel Auflauf kokusu evi çoktan sarıp sarmaladı, ”Anıl ne zaman yiyiyoruz artık?! ” sorusu herkesten duyuluyor ve yemeğimiz hazır! Afiyet olsun!

anılsonhali

 

Share this Post

Leave a Comment