Naked Cake

Naked Cake akımı, sadelik yolunda üzerlerindeki ağır krema ve şeker hamurlarından kurtulan, sade, salaş ama bir o kadar şık pastaların akımı. Naked Cake’in katları arasındaki krema görünür biçimde sürülüyor, üzerleri ise gösterişli meyve ve çiçeklerle süsleniyor. Tek giysisi üzerindeki ince krema olan bu pastalar, hem sadeliğini hem de cazibesini korumuş oluyor.

Chocolate Orange Naked Cake
Gelelim nasıl yapacağımıza 🙂 Her pastada olduğu gibi kek, krema ve hayal gücü istiyor bu pastalar.
Keki için;
2 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpüklü olana kadar çırptıktan sonra içerisine yarım bardak fındık yağı, yarım bardak yoğurt, 2 bardak elenmiş un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, (kek kakaolu olacaksa 25 gr kadar kakao) eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır. 15 cm çapında kek kalıbına dökülerek 170C lik fırında 35 40 dk kadar pişirilir.
İçinin kreması için;
Tencerede 1 yumurta, 7 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı un birkaç yemek kaşığı sütle karıştırılır ve üzerine 500 ml kaynayan süt karıştırarak ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, kaynayınca ateşten alınır. Oda sıcaklığına gelince 50 gr margarin ve 1 paket vanilya ilave edilip, (kakaolu krema için 2 yemek kaşığı kakao ilave edilir) çırpıcı ile çırpılır. İyice soğuyunca krema poşedine koyulur( krema poşedi yoksa ucu kesilmiş küçük boy buzdolabı poşedi de işe yarar)
Pasta haline getirelim;
Kek fırından çıkıp soğuyunca her biri yaklaşık 2.5 cm yüksekliğinde olacak şekilde enine katlara ayrılır. Bir katman kek, pastanın yapılacağı tabağa koyulduktan sonra şekerli sütle hafif ıslatılır. Hazılanan krema dışardan yaklaşık 2cm lik boşluk bırakarak düz bir katman halinde sıkılır(kenardaki boşluğu sonra dolduracağız). İsteğe göre meyve, fındık, ceviz veya çikolata parçaları kremanın üzerine dizilebilir. Üzerine ikici katman koyulur ve aynı işlem tekrarlanır. Katların hepsi yerleştikten sonra krem şanti hazırlanıp krema sıkma torbasına dolurulur ve kenarda kalan 2 cm boşluklara bolca sıkılır. Krem şantinin taşan kısımları spatula ile sıyrılarak düz bir görüntü elde edilir. Dekor amaçlı biraz daha krem şanti pastanın yüzüne bulaştırılabilir.
Haydi süslemeye;
Pastanın yan tarafları süslenmiyor fakat üst tarafı tercihen renkli çiçekler, şekerlemeler, bolca çikolata, kuruyemişler veya taze meyveler kullanarak süslenebilir. Tamamen yapanın hayal gücüne kalmış bir kısım.

 

Naked Berry CakeTarifi blog araştırmalarım sonucu evdeki denemelerimden yazdım. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin, gastronomik kalın…

Yağmur Balabanlı

Leave a Comment