Atölye: Latin Amerika Mutfağı

Aylardan Mart, temalardan Latin Amerika Mutfağı! ODTÜ Gastronomi Topluluğu olarak ikinci döneme Latin Amerika Mutfağı teması ile başladık. Biz de bunu fırsat bilip mutfağımıza çoktan aşina olan Birkan ve Umut Şeflerimiz’i bize harika tarifler göstermek üzere tekrar ağırladık. Bunu yapmakla ne kadar iyi bir iş çıkardığımızı etkinlik süremizin rekor zamanda dolmasından anlamış olduk (31 saniyede 12 kişi!). Menümüzde ise Arjantin Steak, Amerika Usulü Fırında Elma Dilim Patates, Meksika Usulü Corn Cake, Salsa ve Chimicurri sosları vardı.

et

Hazır bu ayki temamız Latin Amerika Mutfağı iken, şeflerimiz bize Latin Amerika’nın keşfedilişi ve günümüzden buraya taşınan meyve, sebze ve lezzetlerinden bahsettiler. Bunun yanı sıra, Steak yaparken etin neresi nerede kullanılmalı, nereden çıkar gibi birçok bilgiye de sahip olma şansını yakaladık. Herkesin çorbada tuzu olmasına özellikle dikkat eden şeflerimiz bir yandan da bu harika lezzetleri hazırlamanın aslında hiç de zor olmadığını fark ettirdiler biz gastronotlara.

hazırlanış

Latin Amerika hakkında edindiğimiz bilgilerden sonra hemen kolları sıvadık ve Umut Şefimiz’in Meksika Usulü Corn Cake hazırlıklarına başladık. Dışarıda yendiğinde nasıl yapıldığını merak ettiğimiz bu harika lezzetin yapılışının ne kadar basit olduğunu bir bilseniz! Bu sırada ise vakit kaybetmeden Birkan Şefimiz ile Elma Dilim Patateslerimiz için patateslerimizi dilimlemeye koyulduk. Şefimiz dilimlenmiş patatesleri sosladıktan sonra fırına verdi ve bizim için de Salsa ve Chimicurri soslarından oluşan bir macera başladı! Macera diyorum çünkü iki sosta da işin sırrı malzemeleri kesinlikle küçük doğramak (çok küçük,en küçük…). Salsa sosumuzu yaptıktan sonra tabii ki tatmasak olmazdı, cipslerimizle bandıra bandıra sosumuzun çoğunu bir anda tüketiverdik! Assolist olarak ise tabii ki Arjantin Steak başımızı döndürdü. Yapılışı, çıkan kokusu, kısacası her şeyiyle bizi büyüleyen bu steak de piştikten sonra artık yemek vakti gelmişti!

son

Şu saatten itibaren etkinliğe giden gastronotlar olarak steak ve Meksika Mutfağı hakkındaki bilgilerimizi kullanacak yer arıyoruz; çünkü o kadar güzel ve verimli bir atölyeydi ki zannedersiniz artık hepimiz birer Latin Amerika Mutfağı uzmanıyız! Fakat henüz uzman olamasak da bu mutfağa aşık olmamız için gereken başka hiçbir şey kalmadı. Tekrar Birkan ve Umut Şeflerimiz’e bize ayırdıkları bu muhteşem zaman için teşekkür eder, devamını da bekleriz!

toplu

-Eda Oktay

Leave a Comment