Ne güzel yedik öyle: Bayram Usta Yaprak Kebap

           Herkese merhabalar. Bizim açlığımız yine tavan yaptı ve bir yazı daha yazalım dedik. Bu sefer nispeten ODTÜ’ye yakın bir mekan olan Bayram Usta’yı Yaprak Kebabı yazımız için seçtik. Her ne kadar yakın bir mekan olsa da bulmak biraz zor oldu; çünkü mekan kapanmış bir benzin istasyonunun içinde yer alıyor; ama bu sizi yanıltmasın aksine bu mekanın valesi bile var. Tabii biz buna bir miktar güldükten sonra içeri geçtik. Her ne kadar başka seçenekler sunsa da biz sipariş olarak yaprak kebabı tercih ettik. Bu tercihten sonra önümüze mezeler geldi. Mezeler hakkında söylenecek önemli pek bir şey yok aslında fena değildi diyebiliriz. Bizi hayal kırıklığına uğratmadı; ancak ciğercilerde olduğu gibi bittikçe yenileme söz konusu değildi. Mezelerden sonra yaprak kebap teşrif etti önümüze, üç kişi dört şiş istedik ortaya. Bu önümüze geliş anında bizi resmetseler kesinlikle mutluluğun resmi diyebilirdiniz (Birazcık açlık da var tabii). Çatalla saldırmadan önce sizin için bir fotoğraf aldık ve yumulduk. Zaten ilk çatalla son çatal arasında çok fazla zaman geçmedi.

 1

Mezeler

2

Yaprak Kebap

            Nidalar eşliğinde ilk çatalımızı aldık ve şunu söyleyebiliriz ki tadı muhteşemdi. Etler yağsız, sinirsiz ve çok güzel temizlenmişti. Aynı zamanda yumuşacık ve kıvamlıydı da. Baharatları etin tadını örtmüyordu, aksine ortaya çıkarıyordu. Tadına doyamadık desek yeridir. Daha önceden de belirtiğimiz gibi yemek bir anda ortadan kayboldu. Her ne kadar bizim için tatlısız yemek tamamlanmamış yemek olsa da biz bugünlük tatlı almadık; ama denilene göre mekanın dondurmalı irmik helvası güzelmiş. Yemekten sonra çayımızı yudumlarken mekanı kesmeye başladık.

 3

İç Mekan

4

İç Mekan

 

            Fotoğraflardan da anlayacağınız üzere mekan epey sade. Mekanın süslemelerini daha çok burada “Hangi ünlü isimler yemek yedi?” resimleri oluşturuyor. Açıkçası bizce bu çok samimi bir ortam değil; ama muhtemelen bu fotoğraflar da biraz müşteri çekiyordur. Yani mekan sahibine de hak vermemiz gerekir. Personel de genel olarak gayet samimiydi, belki biraz daha hızlı olsa; lavaşlar mezeler daha düzenli yenilense daha güzel olabilirdi. Fiyatla ilgili fikir vermesi açısından; biz üç kişi, dört şiş ve üç ayrana 90 TL ödedik.

Puanlamaya gelirsek:

Lezzet: 5/5

Fiyat-Kalite:4/5

Ambiyans:4/5

Konya Yolu No:164 Balgat (Konya Yolu Şubesi), Ankara, Türkiye

 

Muammer Kozan

Arif Can Güngör

Cem Gürel

 

Leave a Comment