Atölye: Cupcake

574672_672851376068658_1926290794_nODTÜ Gastronomi’den Merhaba!

İlk etkinliklerimizden biri olan Cupcake atölyesi, Şefimiz Uğur Aydemir’in öncülüğünde Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği mutfağında gerçekleşti. Maalesef mutfağın küçük olması sebebiyle sadece 12 şanslı arkadaşımızı bu etkinliğe götürebildik. Önümüzdeki zamanlarda bu etkinliği tekrar gerçekleştireceğiz. Çünkü çok eğlenceli ve birçok üyemizden tekrarlanması yönünde mesajlar aldık.

Neyse, konudan çok saptım, etkinliğe dönersek, etkinliğimiz sadece “Cupcake ve Kurabiye nasıl yapılır?” üzerinden gitmedi tabii ki. Birçok şey öğrendik, çikolata nasıl pişirilmeli, çikolata neden suyu sevmez, -1 kg çikolata düşünün böyle kocaman, her türlüsü var, aşırı katı, bozulmuyor, ay canım çekti-, toz krem şanti yerine sıvı krem şanti pastalarımıza nasıl daha iyi tat verir, makaron’un tadı mı daha önemlidir yoksa şekli mi gibi.

Şefimiz bu etkinlikte bize Vişneli – Kakaolu Cupcake’in nasıl yapılacağını anlattı. Klasik yapımının dışında kendi sırlarını da bizlerle paylaştı. Pişirme süresinin ve sıcaklığının ne kadar önemli olduğundan, kullanılan malzemelerin neye göre seçileceğinden ve bu tarife nasıl kendi fikirlerimizi ekleyebileceğimizden bahsetti.

1469994_672851606068635_2108268087_nDört saat kadar süren etkinlikte zamanın nasıl geçtiğini anlamadık, öğrendiğimiz kadar da eğlendik. Cupcake yapmanın ne kadar eğlenceli olduğunu gözlerimizle gördük. Sonra yaptığımız cupcakeleri afiyetle yedik. Çay da vardı. Bayağı güzeldi yani. Gelemeyenler çok şey kaçırdı. Üzülmeyin, bir dahaki sefer size de çıkabilir.
Bu arada aradığınız tüm pastacılık malzemelerini metro marketten bulabilirmişsiniz. (Sonay şef söyledi)

Mehmet Erhan Üras

Share this Post

Leave a Comment