Pizza Atölyesi: Pizza Il Forno

Herkese merhaba!

Yine çok lezzetli bir etkinliği anlatmak üzere buradayım: Pizza Atölyesi. İncecik hamur, harika domates sos, mozzarella ve çeşitli üst malzemelerin birleşimi bu kadar güzel olmamıştı!

Pizza_Il_Forno_1

15 kişilik bir ekiple Yıldız semtinde yer alan Pizza Il Forno’ya vardık ve hemen mutfağa geçtik. İlk aşama menüden yapacağımız pizzaların çeşit ve boyutlarına karar vermekti. Klasik, etli ve Il forno olmak üzere üç kategori altında 25 çeşit pizzadan birini seçmek atölyenin en zor aşamasıydı sanırım!

Ardından mutfağa geçip hamurla uğraşma zamanımız gelmişti. Önce mutfaktaki pizza ustası tarafından nasıl kolay şekilde açacağımıza dair püf noktaları aldık. Hamurun tarifi tabii gizli, açarken mısır unu kullanılması ise onu özel yapan etkenlerden biri. Şimdi hamur açma sırası bizdeydi; merdanemizi aldık, kolları sıvadık ve başladık güçlü bir biçimde hamurumuzu istediğimiz boyuta getirmeye. Ardından açtığımız hamurları önceden yağlanmış panlara yerleştirdik.

DSC_0015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıra malzemelerin serilmesindeydi. Öncelik tabii nefis domates sosundaydı. Sosun tarifi tabii ki yine gizli, ama en belirgin olarak hissedilen mis gibi kekik ve fesleğen kokusuydu. Sosumuzu bir güzel yaydıktan sonra mozzarella’mızı yerleştiriyoruz. Bu, en temel hali pizzanın. Ardından herkes seçtiği pizzanın üst malzemesine göre malzemelerini dizdi. En çok tercih edilen pizza dört peynirli – quatro formaggi- olandı; tabii karışık, ançuezli, ilferno, şarküteri, pepperroni gibi çeşitler de tercihler arasında yerini aldı.

Pizza_Il_Forna_4

Şimdi sırada en heyecanlı ve beklemesi zor olan kısım: Pizzaları fırına vermek. O kadar leziz malzeme arasında geçen dakikalar bizi acıktırdı tabii ki! Kendi ellerimizle yaptığımız pizzaları tatmak üzere masada yerlerimizi aldık. Fırından çıkan sımsıcak pizzaların nefis kokuları birbirine karıştı ve şimdi tadım zamanıydı.

İncecik hamur, leziz domates sos ve gerçekten kaliteli üst malzeme size bugüne kadar yediğiniz pizzaları unutturacak, hatta arkasından nanik yaptıracak seviyede başarılı. Ancak bu lezzetle tanışmamızla kalmadı etkinlik, Pizza Il Forno’nun bize bir sürprizi vardı: Çikolatalı pizza. O kadar leziz pizzanın üstüne bir de bu pizzayı nasıl yiyeceğiz diye düşünmedik değil; ancak o kadar lezzetliydi ki onu da tatmadan duramadık.

Pizza_Il_Forno_6

Ankara’da gerçek İtalyan pizzası yemek istiyorsanız denemeniz gereken yerlerden biri olduğunu da ekleyelim Pizza Il Forno için. Bizi ağırladıklarından dolayı Pizza Il Forno’nun sahibi Utku Bey’e ve verdikleri bilgilerden dolayı mutfak ekibine çok teşekkür ederiz. Sonraki yazılarda görüşmek üzere!

 

-Müge LÜBİÇ

 

Leave a Comment