Sıcak Şarap Eşliğinde Tatlı Tadımı

Herkese merhaba!

Benim bu dönem için ilk yazım, 6 Kasım Cuma günü gerçekleşen, topluluğumuzun dönemi resmen açtığı ilk etkinlik üstüne: The Rasa Brasserie’de Sıcak Şarap Eşliğinde Tatlı Tadımı. Etkinliğin detaylarına geçmeden önce bizi bu güzel tatlarla buluşturan Firkan Gülaydın Şef’imize, hiçbir aksaklık yaşamadan etkinliği gerçekleştirmemizde büyük payı olan The Rasa Brasserie servis elemanlarına ve tabii etkinlik öncesi ve esnasındaki katkılarıyla topluluk üyelerimize teşekkürler ^_^ Haydi etkinliğin detaylarına!

1

The Rasa Brasserie Kızılay’da cafelerin yoğunlukta olduğu popüler caddelerden Selanik’te. Ambiyans oldukça hoş, rahat bir stilde döşenmiş iç ve dış mekana sahip. Güzel tatlar için gittiğimiz bir yerde her detayın görsel açıdan zengin olması gerekli diye düşünüyorum. Katılımcı arkadaşlarımızın bir bir gelip masamızda yerlerini almasını beklerken Firkan Şef’le heyecanımızı paylaştık, kendisi de akşamın lezzetlerini deneyeceğimiz için oldukça heyecanlıydı aynı şekilde.

Dikkat: Yazının bu bölümünden sonrası yüksek doz şeker içermektedir! ^_^ İlk tatlımız Çikolatalı Vanilyalı Cream Cup, yanında da bademli minik kurabiyeler eşlik etmekteydi. Özellikle vanilyalı kısmına aşık olduğumu söyleyebilirim. Kıvamı ve şeker miktarı gayet yerindeydi. Bademli kurabiyeyi Cream Cup’la buluşturup tadınca keyfine doyum olmadı. Ama hepimiz bir hataya düşüp ilk tatlıdan tüm porsiyonu bitirdik; bakalım kahramanlarımız nasıl bir şeker komasına girecek?

2

İkinci tatlımız ise Islak Brownie Üzerinde Balkabaklı Cream Cake. Sonbahar demek bal kabağı demek. Ben geleneksel Türk tatlılarından kabak tatlısını çok sevemiyorum bir türlü, ama bu tip peynir kremaları, keklerle filan buluşunca değmeyin keyfime. Bu tatlının iki bölümünü ayrı ayrı değerlendirmeyi doğru buluyorum: Brownie gerçekten güzeldi, çikolatası ve nemliliği gayet yerindeydi. Bal kabaklı Cream Cake’te hafif tuzlu bir lor peyniri kullanmıştı Firkan Şef. Yaptığımız istişare esnasında tuzsuz bir peynir kullanma fikrimi belirttim, sanırım tatlının reçetesini rica edip öyle bir uyarlama yapacağım. Ama kabak ve peynir dengesi gayet başarılıydı ^_^

3

Bir diğer tatlımız ise Orman Meyveli Limonlu Mini Panna Cotta, ki benim gecenin yıldızı ilan edebileceğim bir lezzet. Panna Cotta yapımı pratik ama soğutma-dinlenme periyoduna yeterli zaman ayrılmazsa tamamen emek ziyanı olabilecek bir tatlı. Bu Panna Cotta tam olması gerektiği gibiydi! Limonu inanılmaz yakıştırdım ben Panna Cotta’ya. Üstündeki Orman Meyveli sos da “ekşi ve tatlı”yı destekliyordu. –burada alkışlar ve tezahüratlar-

4

Son tatlımıza geldiğimizde damarlarımızda dolaşan şeker bolca kahkahaya dönüşüyordu. Masayı şenlendiren tatlı; Bitter Çikolatalı Kestaneli Cheesecake! Kızmayın bir şey söyleyeceğim, ben kestane sevmiyorum. Ama hemen durumu toparlıyorum, bu tatlı bana kestaneyi sevdirmiş olabilir. Gerek tabanı, gerek peynir katmanı, gerekse cömert miktarda çikolatasıyla baş döndürücüydü.

5

Geceyi sonlandırmak için harika bir yol olarak Sıcak Şarap! Çeşitli meyvelerle hazırlanmış bu sıcak şarap özellikle soğuk kış akşamlarında keyif verecek bir içki. Ben biraz daha tarçın desteği beklerdim açıkçası, ama oldukça lezzetliydi.

6

Hepsini toparlamak gerekirse güzel insanlarla paylaştığımız tatlı lezzetler, güzel bir bardak sıcak şarap eşittir kocaman gülümseme! “Ben de gelmek istiyorum böyle tadımlara, oldukça keyifli görünüyor!” diyorsanız sizleri de topluluğumuza bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızı da takipte kalmayı unutmayın diye notumu düştükten sonra sanırım yazımı noktalama zamanı geldi. Sonraki etkinlikler ve baş döndürücü tatlarla ile buluşana dek lezzetli günler!

 

Müge LÜBİÇ

Leave a Comment