İzmir’de GastroSömestr vol.3 – Ferhat Büfe

İzmir’in güzide ilçelerinden biri Güzelbahçe; şehirleşme yolunda adımlar atılsa da doğallığını tam anlamıyla kaybetmemiş şirin bir yer. Güzelbahçe’yi özel yapan ise sınırları içerisindeki balıkçı barınağı. Burada gerçekten çok taze deniz ürünlerini uygun fiyata bulabilirsiniz. Buraya dair yılların değiştirmediği ve ona gösterilen sevgi dolayısıyla değişmeyecek birkaç şeyden biri de Ferhat Büfe sanırım.

Ferhat Büfe bir göz barakalık yapısıyla “Püf, bu muymuş yani…” izlenimi uyandırmasın; bir kere salaş yerlerin süper lezzetler doğurduğunu tecrübe etmişizdir çoğu kez. Özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde Ferhat Büfe’nin nefis balık-ekmeğinden yemek için uzun süreler boyu sıra bekleyebilirsiniz, uyarıyoruz. Güzelce unlanıp kızgın yağa atılan kılçıksız sardalya taptaze ve leziz domates-soğanla birleşince nasıl lezzetli oluyor tahmin edebilir misiniz?

DSC_0337

İstanbul’dan gelen birkaç arkadaşımla gittiğimizde ise Eminönü veya yine İstanbul’un balık-ekmek konusundaki diğer kült yerlerinden daha lezzetli olduğunu da iddia ettiler, hodri meydan! Eğer “Ben diyetteyim ya, çok ekmek yemesem daha iyi.” diyorsanız tabakta servis versiyonunu deneyebilirsiniz. Alternatif lezzet olarak midye dolmaları da iyi denebilecek düzeydedir, çıtır çerez tadında gidiverir.

DSC_0336

Fiyatları da gayet uygun; yarım ekmek 6, çeyrek ekmek 4 TL. 20 midye dolma ise 5 TL. İsterseniz sandalyenizi denizin kıyısına götürüp mis gibi manzarayı da balık-ekmeğinize katık edebilirsiniz. İzmir’de olup Ferhat Büfe’yi denememiş olanları kınıyor, başka şehirlerden İzmir’i ziyarete gelenleri de bu lezzeti denemeye davet ediyorum. Sonraki duraklarda görüşmek üzere!

Müge LÜBİÇ

Leave a Comment