BigBaker: Bitmeyen Burger

Bahçelievler’e uğramışken farklı bir mekanda yemek yemek istiyorsanız ve kriterleriniz içinde kaliteli yemek, sıcak bir ortam ve iyi bir servis varsa size BigBaker’ı tanıtmama izin verin. Yeri dolayısıyla daha önce denk gelmediğimiz ama sosyal medya sayesinde öğrendiğimiz bir mekan oldu kendisi. Burger hastası iki arkadaş  olarak hadi deneyelim, dedik ve ne yazık ki 2. Cadde’de bir nevi saklanmış bu mekanı bulmak için uzun süre yürüdük (Yazar notu: topukluyla yürümek mi? Yanlış seçim!). Mekanın kullandığınız kısmı kaldırıma konumlandırılmış durumda. Benim dikkatimi ilk çeken bu oldu, apartmanın içinde kalan kısım koca bir mutfak olmuş, üstelik açık, rahatça içerideki süreci takip edebiliyorsunuz. Mekanın ferah oluşu ve garsonlarının ilgisi de o gün için oldukça memnun ediciydi. Tek eksisi mekan dolu olmamasına rağmen siparişlerimizin biraz geç gelmesi oldu.

Gelelim fiyat ve ürün kısmına. Kendi kelimeleri ile Ankara’nın en büyük hamburgerlerini BigBaker’ın şubelerinde tadabilirsiniz. Ekmekleri kendi üretimleri ve nefis. Burger eti kesinlikle doyurucu ki “bitmeyen burger” unvanını hak ettiklerine emin oldum. Mickey’s Burger’da olduğu gibi etiniz nasıl pişsin diye sormuyorlar ama bence çok da önemli değil. Et o kadar lezzetliydi ki sorun etmezsiniz.

bigbaker1

Biz BBQ Burger ve Cheese Burger sipariş ettik. Yukarıdaki resimdeki BBQ Burger. Altında bbq sos, jalepeno biberi, turşu, mor soğan ve yeşillik var. Üstünü de cheddar peyniri ve bbq sosla tamamlamışlar. Acılı bir lezzet denemek isteyenler için iyi bir seçim; Doyurucu, acı, ve enfes.

bigbaker2

Cheese Burger’in içinde ise kendi sosları olan “baker sos”la getiriliyor. Arkadaşımın dediği üzere kendi sosları bile oldukça lezizmiş. O da denediği bir çok mekana rahatça tercih edebileceğini dile getirdi.

Patatesler ise baharatlı ve bu minik kovalarla geliyor. Birkaç mekanın aksine siz istemeden daha siparişiniz verdiğiniz an tüm soslar masanıza geliyor. Ayrıca sosları rastgelen yere sıkmak zorunda değilsiniz, bunun yerine kovanın yanında minik sos kaseleri geliyor, Kısacası büyük burger, ev yapımı ekmek konusunda başarılı bir mekan BigBaker. Bahsettiğim ürünlerin dışında sosyal medyada da sıkça BigBaker Burgerı ve ıslak keki beğeni toplamış durumda. Fiyatlardan bahsedecek olursam, İki burgerın fiyatı da 15.50 tl. Fastfood zincirlerine baktığımızda astronomik fiyatlar olmadığı, aksine iyi olan fiyat ve performans oranına bakıldığında BigBaker denemeniz gereken mekanlar listesine giriyor.

-Aycan Ayten

Share this Post

Leave a Comment