Bir lezzet adası:Cunda-Ayvalık

ελαιόλαδο:

  • (yunanca) zeytinyağı

σταγόνες ούλων:

  • (yunanca) damla sakızı

Sıcak yaz günleri yerini çoktan sararan yaprakların mevsimine bıraktı; fakat aklımızın ve damağımızın hala o günleri aradığı aşikar. Bir sonraki tatile daha çoook uzun zaman olsa da siz iyisi mi burayı bir kenara not alın; tatil planı yaparken rotanıza Cunda’yı eklemeniz için gerekli sebepleri sizler için sıraladık.

  • Bir Egeli kadar sağlıklı olmanın belki de en büyük sırrı olan, doğal olarak üretilen; tatlıların ve yemeklerin baş tacı zeytinyağını mutlaka yerinde denemelisiniz.

zeytinyagi

  • İlle de balık yemelisiniz.

balik

Restoranların akşam mönüleri için sülünes ayıklayan Cundalı amcamız.

sulunes       balikci

 

  • Gerçek Ayvalık Tostu’nun tam olarak nasıl olduğunu öğrenmelisiniz. (Bu lezzetin hasında sosis,salam,turşu,ketçap,mayonez yoktur. Yanturalı sucuk,Mihaliç peyniri, domates ve enfes tost ekmeğiyle yapılır.)

-Ayvalık Meydan’da bulunan Aşkın Tost Evi yılların geleneğine sadık kalarak lezzeti bugüne taşıyan nadir büfelerdendir.

askıntost

  • Adanın dokusuna farklı bir yorum katarken mutfağını zenginleştiren cafeler, şarap evleri ve balık evleri kesinlikle görülmeye değer.

-Vino Şarap Evi, Uno, Cunda Balık Evi, Moshos Taverna, Bay Nihat

moules

balikevi

vinomenu

likor

 

  • Midenize oturmayan, sakızın eşsiz aromasıyla zenginleşmiş; lorun etkisiyle hafiflemiş, yedikten sonra asla ve asla suçluluk hissetmeyeceğiniz biricik tatlılarını tatmak için bile gidilmeli. Huzurlarınızda lor tatlısı, damla sakızlı dondurma, lorlu kurabiye ve sakızlı kurabiye.

.-Ayvalık’ta İmren Pastanesi’nin ve Güler Pastanesi’nin, Cunda’daysa Karadeniz Pastanesi’nin ürünleri birer lezzet şölenidir, lokmadaysa Saki Abimizi tek geçeriz 🙂 

saki

lortatlisi                  lorkurabiyesi

kurabiye

bahar

Bir geldik ki etrafta buram buram tazecik kornet kokusu. Durur muyuz hemen geçtik tezgahın başına kendimize en güzelinden birer kornet pişirdik.

 

 

Anadolu Mutfağı’nın gelenekselliği ile Yunan kültürünün lezzet ezgilerini harmanlamış Cunda’yı ve mutfağını biz çok sevdik, sizin de bu güzel adayla ilk fırsatta tanışmanız dileğiyle,

Afiyetle Kalın!

Bahar Evren

Share this Post

Leave a Comment